Zespół Szkół Centrum KształceniaRolniczego im. W Witosa w Boninie 

mail: szkola@zsbonin.pl | tel/fax (094) 342-28-92

Z życia szkoły

U boku mistrza

Uczniowie naszej szkoły : Ewa Modlińska, Dominika Kluj, Emilia Zabłuda, Dawid Rudnik, Oskar Mitura, którzy biorą udział w szkoleniu „ U boku mistrza”  w ramach projektu „Młodzi Profesjonali2” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach EFS, 29 maja 2013r.przyrządzali pyszna pizzę  w restauracji „Viva Italia” w Koszalinie, a w dniu 8 maja byli zaproszeni na obiad do restauracji wraz z opiekunem.

GALERIA

Pożegnano absolwentów klas IIId, i IV kż

Niezwykle uroczystą  i podniosłą oprawę miało pożegnanie klas maturalnych w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Boninie.

Żegnano absolwentów klas IIId, i IV kż .

Pożegnanie przebiegało w 3 etapach .

Apel prowadzili Kacper Krawczyk - przewodniczący Samorządu Uczniowskiego oraz Paweł Cieśla uczeń klasy IId Na uroczysty apel do sali gimnastycznej naszej szkoły przybyli zaproszeni goście,  dyrekcja,  nauczyciele, uczniowie oraz najważniejsi w tym dniu absolwenci i ich rodzice .

Najpierw na sali gimnastycznej, mowy pożegnalne wygłosiła Pani dyrektor Dorota Kinga Grabarek i przewodnicząca Rady Rodziców :Marzena Krawczyk. Pani dyrektor podkreśliła sukcesy naszych absolwentów i wręczyła nagrody książkowe oraz listy gratulacyjne za wysokie wyniki w nauce i  wzorowe zachowanie.

Prymusem szkoły ze średnia 4,92 została uczennica Laura Kumięga .

Galeria

Czytaj więcej: Pożegnano absolwentów klas IIId, i IV kż 

XIII POWIATOWE TARGI ZAWODOZNAWCZE

XIII POWIATOWE TARGI ZAWODOZNAWCZE

11-12  kwietnia 2013r. w hali sportowej II LO w Koszalinie

 

20130412 102954

 

20130412 103047

 

„U boku mistrza”

29 marca 2013 roku odbyły się pierwsze zajęcia w ramach zadania „ U boku mistrza” realizowanego w ramach projektu „ Młodzi – Profesjonalni 2” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiego w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Młodzież spotka się z czterema szefami różnego rodzaju kuchni, gdzie pod ich okiem będą odkrywać tajniki wiedzy kulinarnej , wykonywać charakterystyczne potrawy z danego kraju, wzbogacając warsztat kulinarny.

Pierwsze zajęcia odbyły się we włoskiej restauracji „Viva Italia”w Koszalinie, w których brali udział następujący uczniowie:

Czytaj więcej: „U boku mistrza” 

Odwiedza nas 67 gości oraz 0 użytkowników.