Home Wydarzenia
Uczniowie naszej szkoły : Ewa Modlińska, Dominika Kluj, Emilia Zabłuda, Dawid Rudnik, Oskar Mitura, którzy biorą udział w szkoleniu „ U boku mistrza” w ramach projektu „Młodzi Profesjonali2” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach EFS, 29 maja 2013r.przyrządzali pyszna pizzę w restauracji „Viva Italia” w Koszalinie, a w dniu 8 maja byli zaproszeni na obiad do restauracji wraz z opiekunem.
Niezwykle uroczystą i podniosłą oprawę miało pożegnanie klas maturalnych w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Boninie.
Żegnano absolwentów klas IIId, i IV kż .
Pożegnanie przebiegało w 3 etapach .
Apel prowadzili Kacper Krawczyk - przewodniczący Samorządu Uczniowskiego oraz Paweł Cieśla uczeń klasy IId Na uroczysty apel do sali gimnastycznej naszej szkoły przybyli zaproszeni goście, dyrekcja, nauczyciele, uczniowie oraz najważniejsi w tym dniu absolwenci i ich rodzice .
Najpierw na sali gimnastycznej, mowy pożegnalne wygłosiła Pani dyrektor Dorota Kinga Grabarek i przewodnicząca Rady Rodziców :Marzena Krawczyk. Pani dyrektor podkreśliła sukcesy naszych absolwentów i wręczyła nagrody książkowe oraz listy gratulacyjne za wysokie wyniki w nauce i wzorowe zachowanie.
Prymusem szkoły ze średnia 4,92 została uczennica Laura Kumięga .
XIII POWIATOWE TARGI ZAWODOZNAWCZE
11-12 kwietnia 2013r. w hali sportowej II LO w Koszalinie
29 marca 2013 roku odbyły się pierwsze zajęcia w ramach zadania „ U boku mistrza” realizowanego w ramach projektu „ Młodzi – Profesjonalni 2” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiego w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Młodzież spotka się z czterema szefami różnego rodzaju kuchni, gdzie pod ich okiem będą odkrywać tajniki wiedzy kulinarnej , wykonywać charakterystyczne potrawy z danego kraju, wzbogacając warsztat kulinarny.
Pierwsze zajęcia odbyły się we włoskiej restauracji „Viva Italia”w Koszalinie, w których brali udział następujący uczniowie: